Nyaralás Spanyolország
Szállás Spanyolország
Apartman Spanyolország
NYARALÁS
SPANYOLORSZÁG

Costa Brava

A 200 km-es Cosat Brava (vad part) Blanestől a Franciaországgal határos Empordá (Ampurdán) régióig terjed, ahol fenyvesek borítják a domboldalakat, aranyszínű homok a tengerpartot és zsúfoltak a moderm üdülőtelepek. A legforgalmasabb üdülővárosok (Lloret de Mar, Tossa de Mar és La Platja d'Aro) délen találhatók.

Sant Feliu de Guíxols és Palamós a nyári szezon után is nyitva tartanak. A parttól távolabb Peralada, Peratalla da, Pals és más középkori falvak sorakoznak. Az 1960-as turistainvázió előtt bor- és olívaolaj-termesztésből, valamint halászatból élt ez a vidék.

Cadaqués elszigetelt kisváros; csak egy meredek úton juthatunk el oda. Cadaqués a művészek városa. Köves partja kevésbé zsúfolt, és sokkal érintetlenebb, mint a többi üdülővárosban.

L'Estartit kitűnő hely volt az Illes Medes, a korábbi kalóztanya számára. A tengerparti üdülő ma a könnyűbúvárok paradicsoma.

Patamóc kikötőváros. Déli részén a modem szállodák előtt elszigetelt kis strandok, öblök, északon pedig tiszta vizű fürdőhelyek találhatók. La Platja d'Aro hosszú, homokos strandját fehér szállodák szegélyezik. A partvidék egyik legkedveltebb üdülője. Tossa de Mar aranyos partja és kis öble az erődszerű óváros lábainál fekszik. L'Escala kis üdülőjét főleg a helybéliek keresik fel. A strand melletti kikötőben halászhálók száradnak a napon.

Roses egy lenyűgöző öböl partján fekszik. Homokos partja, mely a leghosszabb a Costa Braván, a vízisport szerelmeseinek Mekkája.

Begur a parttól kicsit beljebb, egy domb tetején áll. A lábánál fekvő kis öbölre csodálatos a kilátás.

Llafrane fehérre meszelt városából sétány vezet át a szomszédos Calellába. A partvidék egyik legkellemesebb üdülője.

Lloret de Marban van a legtöbb szálloda a parton. Vannak azonban kíépítetlen strandok is. Ilyen például a Santa Cristina.

Costa Brava képek
További Costa Brava képek »

Costa Brava időjárása a következő 48 órában

Costa Brava videók
Linkek | Adatvédelem | Médiaajánlat | Kapcsolat
Barcelona, Lloret de Mar, Salou, Sitges, Tossa de Mar


Nyaralás Spanyolország

Utazás, nyaralás és szállás Spanyolországban.
Spanyolország szállások | Spanyolország hotel