Nyaralás Spanyolország
Szállás Spanyolország
Apartman Spanyolország
NYARALÁS
SPANYOLORSZÁG

Barcelona

13 °C

További Barcelona időjárás
adatok, előrejelzés »


Barcelona látnivalói:


Tovább Barcelona látnivalóihoz »


BarcelonaBarcelona, a Katalán főváros Madrid vetélytársa. Síkvidéken terül el a város, csak egyetlen kiemelkedés van: a Montjuích (213 m). Az óváros a kikötő közelében helyezkedik el, a szárazföld felőli határát a széles közútrendszer Rambla határolja. A kikötőnél található a Kolumbusz-emlékmű, mely hatalmas öntöttvas oszlopon magasodik. Itt tekinthető meg a Santa Maria, Kolumbusz vezérhajójának hű mása. A Tengerészti Múzeumban minden megtalálható, aminek köze van a hajózáshoz, hajógyártáshoz.

A Ramblák platánsorral szegélyezett, kedvelt bevásárló és sétálóutcái Barcelonának. Itt található a Panoptikum viaszfigurákkal. A Güell-palota Antoni Gaudí híres katalán építész alkotása. A város gótikus negyede a Katedrális körül terül el, számos építészeti csodával. A Citadellaparkot, melyet 1870-1888-ban leromboltak (a zsarnokság jelképe volt), az 1888-as világkiállítással nyitották meg. Itt találhatjuk a katalán festészetet, szobrászatot bemutató Modern Művészetek Múzeumát, az Állatkertet, a Földtani Múzeum neoklasszicista stílusú- és az Állattani Múzeum neogótikus épületét. A Diadalív volt az 1888-as világkiállítás főbejárata. A spanyol - mór elemeket is felvonultató, klasszikusnak ható diadalív körül a szecessziós utcai lámpák is látványosak. Az Olimpiai stadion a Barcelonai Olimpia emlékét őrzi.

A Szent Család templom (Sagrada Família) az újkatalán modernizmus, vagyis a neogótikus szecesszió vitathatatlan és látványos alkotása. Az 1882-ben Villar által megkezdett építkezést 1891-ben vette át Gaudí, aki átterveztette a templomot. (Gaudí halála óta befejezetlen állapotban van.) A monumentális épület Barcelona jelképévé vált, tornyából festi kilátás nyílik körbe a városra. Említésre méltó a Barcelóna közelében lévő Montserrati homokkő-hegység, melynek nem csak természeti szépségei, de kolostora is felhívja a turisták figyelmét. Barcelona látnivalói

Barcelona képek
További Barcelona képek »

Barcelona időjárása a következő 48 órában

Barcelona videók

Barcelona hotelek

Confortel Barcelona
Confortel Barcelona
Barcelona
A Confortel Barcelona épülete a Bogatell strandtól 10 perc sétára, a 22@ körzetben helyezkedik el.
BarcelĂł Raval
BarcelĂł Raval
Barcelona
A Barcelona nyüzsgő Raval negyedében épült design hotel ingyenes Wi-Fi-vel, edzőteremmel és panorámás kilátással rendelkező tetőterasz medencével várja vendégeit.

Catalonia Port
Catalonia Port
Barcelona
A Catalonia Port szállása a Gothic negyedben áll.
Atlantis
Atlantis
Barcelona
A Hotel Atlantis épülete Barcelonában, a Plaza Catalunya tértől és az Universitat metrómegállótól kevesebb mint 100 méterre található.

További Barcelona hotelek »

Barcelona apartmanok

Apartaments Ciutat Vella
Apartaments Ciutat Vella
Barcelona
A modern szállást kínáló Apartaments Ciutat Vella épülete a Gótikus negyed egyik sétálóutcájában található, Barcelona híres sétánya, a Las Ramblas közelében.
Feelathome Apartments II
Feelathome Apartments II
Barcelona
Ezek az apartmanok egy másik oldaláról mutatják be Barcelonát.

AinB Las Ramblas-Guardia
AinB Las Ramblas-Guardia
Barcelona
Ezek az apartmanok Barcelona történelmi központjában találhatók egy rövid sétára a Ramblas utcától.
Citytrip Ramblas
Citytrip Ramblas
Barcelona
A Citytrip Ramblas elegáns apartmanokat és stúdiókat kínál Barcelonában és környékén.

További Barcelona apartmanok »

Linkek | Adatvédelem | Médiaajánlat | Kapcsolat
Barcelona, Lloret de Mar, Salou, Sitges, Tossa de Mar


Nyaralás Spanyolország

Utazás, nyaralás és szállás Spanyolországban.
Spanyolország szállások | Spanyolország hotel